artplacc

A művészet jelen van

ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál

Tihany, 2014. július 16–20.

 

Az ARTplacc idei célkitűzése, hogy a Balaton Közép-Európa egyik meghatározó nyári kortárs művészeti találkozóhelyévé váljon mind az alkotók, mind a közönség számára. A fókuszban Közép-Európa áll, de a világ további 20 országából is érkeznek képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy előadóművészeti produkciók.
A nemzetközi szereplők mellett fontos hazai intézmények is idén először mutatkoznak be az ARTplaccon: a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház kilép a budapesti falak közül, hogy a Balaton partján önálló anyaggal és programokkal jelentkezzen, külön a gyerekeknek is. Hosszútávú együttműködés kezdetét jelzi az idei év a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az ARTplacc között helyi fiataloknak szóló alkotóműhelyekkel és egy nagy ívű fotográfiai projekttel.
A kortárs kereskedelmi galériák a kezdetektől fogva kiállítói az ARTplaccnak, mellettük idén a régió független kreatív kollektívái is bemutatkoznak. A művészetközvetítésre idén is hangsúly kerül: naponta többször lesznek tárlatvezetések magyar és angol nyelven, valamint beszélgetések és workshopok is.